Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за гърне за алфа 145

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за гърне за алфа 145

Колеги някой може ли да ми каже къде мога да намеря сносно гърне във Варна искам да ми се отпуши малко и да не дрънчи като спортен автомобил ( разваля чудесният звук на мотора )

П.С. Става въпрос за колата от подписа долу.
    Alfa Romeo 145 1.6 120HP

това какво означава, спортно или нормално.
    точка

Comment

Чувал съм че има и спортни които не издават звук като кросов мотор. Но и спортно става стига да не е много шумно.
      Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

За да се отпуши слагаш 2 резонаторни гърнета(ако си махнал катализатора имаш едно и другото е фабричното средно). Махаш триъгълното гърне(оригинално са катализатор, средно проходно, триъгълно задно и задно гърне - 4 броя), оставяш само задното, звука почти няма да се промени. После махаш резонаторната кутия под филтърната кутия има такава (налага се демонтаж на подкалника, за да я извадиш както трябва). Махаш всички въздуховоди, оставяш филтърната кутия само с дупка отпред. Радваш се на як алфов звук под капака, реве все едно си с конусен филтър и бръмчи готино, но не и дразнещо. Пробвано на 145 1,6 ТС - на жената колата
        Arena Coast Customs

Comment

Това мога да го пробвам но така или иначе ще ми трябва някакво ново гърне иначе това още идната събота ще го пробвам
          Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Забравих да кажа че аз съм сменил катализатора с резонаторно гърне и ми трябва остатъка
            Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

оригинално са катализатор и един модул триъгълно + задно гърне.. ако искаш добре направени гърнета от които да не ти бръмчи главата и на доста сносна цена, погледни полмостров, а на мястото на катализатора слагаш едно резонаторно и готово. не знам що си играете, при нас изпускателната система е с доста сериозен диаметър, не е като водопроводните тръби на фв , опел и другите.
              точка

Comment

Само какво ще рече "полмостров" магазин ли е или нещо друго, че за пръв път го чувам
                Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

http://polmostrow.pl/katalog/
                  точка

Comment

Някой колега от Варна може ли да ме насочи някъде.
                    Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

ако питаш за полмостров, продават се в косер. освен това има колеги във фиат форума и то ако не се лъжа -от варна, продават ги с отстъпка 10-20%. комплект са 3-те гърнета с тръбите , неразглобяеми. пасват точно и са по-добри от българските обикновени. ако имаш проблеми по 2-те или 3-те гърнета , по на сметка и по-дълготрайно излиза целия модул.
                      точка

Comment

Но аз имам резонаторно гърне смених катализатора с него още щом взех колата.
                        Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Аз съм с две резонаторни, триъгълно и крайно спортно и звука е съвсем поносим при ниски обороти, чак над 3000-4000об. се усеща по-силен звука. Имам и един въпрос към другите колеги - при махане на триъгълното гърне става ли много силен звука? Понеже един гърнеджия ме убеждаваше, че ако го махна нямало да се седи в колата ??
                          Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                          Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                          BMW 328i

Comment

Да, нали си чувал 145-цата ми преди да махна спортното)
                            http://www.youtube.com/watch?v=ZZ7UA87iLSo
                            Arena Coast Customs

Comment

Колеги и това все пак не отговаря на въпроса ми В кои магазини да търся гърне за 145 във Варна
                              Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Working...
                              X